News Door

sábado, 8 de marzo de 2014

Мартенички на вратите ,за здраве и добър късмет .Още един съвет за вратите .

Мартенички на вратите ,за здраве и добър късмет . Още един полезен съвет за да използвате вратите пълноцено
Здравейте отново скъпи приятели ..както винаги и този ден нашите коментари ще бъдат за теми свързани със вратите и тяхните стилове или модели за да сме по точни .
Надяваме се всичко това да ви бъде полезно и ще бъдем благодарни за вашите коментари и критикувания ако има такива … Разбирасе може да попитате каквото изкате ..консултациите са безплатни. Както сме казвали и преди ..темите са професионални и конкретни ..така че ако някой очква да говорим тук за коли ..просте ще си изгуби времето . Не заради нешто друго ами защото се занимаваме със продажбата на врати в цяла България и претендираме нашата доставка да е експресна в коята и точка да живеете …
Врати експрес,Vrati Express,интериорни врати,Interiorni vrati,блиндирани врати,интериорни врати цени
Наближава един от най-почитаните български обичаи, запазил се от древността до наши дни – закичването с мартеници. Тази традиция датира в историята на българите от векове. Затова е трудно да се каже с точност как е възникнал обичая, легендите и историите са различни. Една от тях гласи, че когато хан Аспарух побеждава византийските войници, той написва писмо за победата си и го връзва за крака на една птица с бял конец. Докато лети обаче, птицата била забелязана от византийски войници, които стреляли по нея и я ранили. Въпреки това тя пристигнала успешно в българския лагер, но белия конец вече бил отчасти червен от кръвта на ранената птица. И от там е възникнала мартеницата, която се носи и до днес. В класическия си вид мартеницата представлява усукани бял и червен конец, най-често вълнени. Цветовете имат строго определен смисъл: червено - кръв, живот; бяло - чистота, щастие. Традицията повелява на първия ден от март месец, най-старата жена в семейството да връзва на ръцете на децата пресукан бял и червен конец за здраве и против уроки. Според традицията, щастие и късмет носи онази мартеница, която ти е подарена. Затова всички окичват с мартеници роднини и приятели. Освен на своите близки, хората закачат мартеници и на животните, и в дома си, за здраве, берекет и против уроки. Украсата на дома ни може да започне още с входната блиндирана врата или пак ако сте мало по вече суеверен да поставят и на всички интерирни врати  ( Interiorni Vrati ).
Врати експрес,vrati express,интериорни врати,Interiorni vrati,вътрешни врати,блиндирани врати, цени на интериорни врати
По този начин предпазваме жилището и живеещите в него от зли сили и ги благославяме да са здрави и щастливи. Мартениците се носят до появата на първото цъфнало дръвче или на първата прелетна птица, тоест до настъпването на пролетта. След това се връзват на цъфнало дърво или храст. Така на много места в България традиционно се виждат окичени с мартеници дървета и храсти. Друг обичай е мартениците да се носят докато се видят първите щъркели и чак тогава да се закичат на дърво.
Малки съветчета които могат да ви разрешат експресно вашите затруднения при изборът на врати .. на интериорни врати , екстериорни врати и не на последно място блиндирани врати ..






No hay comentarios:

Publicar un comentario